به گزارش مشرق، رئیس جمهور در مراسم بهرهبرداری از چند طرح زیربنایی و اقتصادی در آذربایجان غربی با بیان اینکه برخی میترسند بگویند هر هفته ۳۰ روستا دارای آب آشامیدنی و ۸ روستا دارای برق و هر روز ۱۰ روستا دارای گاز میشود، گفت: دولت وسیله تبلیغاتی ندارد، صداوسیما که ندارد، یک روزنامه دارد و یک خبرگزاری که آن خبرگزاری هم مدعی است برای نظام کار میکند، نه دولت.
این سخنان در حالی از سوی روحانی مطرح میشود که او یک بار دیگر هم چنین انتقاداتی را مطرح کرده بود. روحانی در سال ۹۲ و در جریان اختتامیه جشنواره مطبوعات با بیان اینکه، جز یکی دو رسانه که از بودجه عمومی کشور استفاده میکنند، بقیه مطبوعات عمرشان چند ساله است، گفته بود: پس چرا این نهال پرثمر نمیشود و بخش مطبوعات و جراید ما استقلال پیدا نمیکنند؟
همان زمان که او چنین سخنانی را مطرح کرده بود، بررسیها نشان میداد بیش از ۳۰ روزنامه سراسری حامی دولت بخش اصلی صفحه اول خود را به تیتر و عکس سخنرانی روحانی در اختتامیه جشنواره مطبوعات اختصاص داده و سایتهای خبری و خبرگزاریهای حامی او نیز همین رویه را در پیش گرفتهاند.
روزنامههای ایران و مشتقات آن، همشهری و ضمایم و مجلاتش، شرق، اعتماد، سازندگی، آفتاب یزد، جمهوری اسلامی، اطلاعات، آرمان، ابتکار، دنیای اقتصاد، شهروند، قانون، کار و کارگر، گسترش، مردمسالاری، روزان، تعادل، ابرار، جهان صنعت، جهان اقتصاد، تفاهم، همبستگی، آفرینش، اسرار، راه مردم، همدلی، مستقل و… در زمره روزنامههای حامی دولت تدبیر و امید هستند.
جدای از دهها روزنامه حامی دولت، خبرگزاریهای ایرنا (دولتی و وابسته به وزارت ارشاد)، ایسنا (وابسته به جهاد دانشگاهی)، ایلنا (خانه کارگر)، شبستان (وزارت ارشاد)، برنا (وزارت ورزش و جوانان)، موج، پانا (آموزش و پرورش) و ایانا (وزارت جهاد) نیز حامی دولت محسوب میشود.
همچنین دهها سایت خبری از جمله سایتهای جماران، انتخاب، انصاف نیوز، خبرآنلاین، آفتاب، نامه نیوز، صدای ایران، اعتدال، تدبیر و امید، رویداد ۲۴، بانگ، فرارو، روزگار نو، خردادنیوز، روز نو، نواندیش، ایران خبر، دیپلماسی ایرانی، جمهوریت، فریادگر، شبکه ایران، سفیر، تیک نیوز و… هم در زمره سایتهای حامی دولت اعتدال به شمار میروند.
از طرفی هفتهنامههای امید جوان، صدا، جستوجو، تجارت فردا، ستاره صبح و همچنین ماهنامههای مشق آفتاب، اندیشه پویا، چشمانداز ایران، نسیم بیداری، گزارش، مهرنامه، خط خطی و… نیز از جمله رسانههای حامی دولت تدبیر و امید در بین مطبوعات به شمار میروند.
همه اینها در حالی است که دولت ظرفیتهایی مانند جایگاه سخنگویی دولت، روابط عمومیهای وزارتخانهها، سازمانها، نهادها و شرکتهای دولتی و همچنین رسانههایی که در اختیار آنهاست را در کنار رسانههایی که شرح آنها رفت، در دست دارد، اما از آغاز به کار روحانی به عنوان رئیس جمهور، همواره این انتقاد به او و تیمش مطرح بوده است که نتوانسته از ظرفیتهای اطلاعرسانی موجود بهره ببرد. به عنوان مثال اکنون بیش از ۹ ماه است دولت سخنگو ندارد.